Про житній хліб
1. З житнього хліба ми отримуємо багато клітковини, вона допомагає прискорити травлення.
2. Житній хліб містить жирні кислоти, які необхідні для засвоєння жиророзчинних вітамінів A, D і E. Вони корисні для кісток, зубів, волосся, шкіри та кровоносних судин.
3. Житній хліб містить значну кількість мінералів, які необхідні для метаболізму організму. Завдяки цьому, він впливає на нашу нервову систему, м'язи, скелет і серцево-судинну систему, підтримку імунної системи.
4. Житній хліб є джерелом фосфору, магнію, цинку, селену, кальцію, калію і заліза. Заліза, що знаходиться в житньому хлібі, необхідне для кровотворення, навіть більше, ніж в філе яловичини.
5. Чим більше в хлібі житнього борошна, тим менше він містить калорій.
6. Ще одна перевага житнього хліба - довший термін зберігання - кислота в такому хлібі ефективно бореться з цвіллю. Завдяки цій властивості мандрівники брали з собою в довгі поїздки саме житній хліб.
7. Житній хліб корисний для лікування ангіни. З нього роблять компрес.
8. Його використовують для приготування маски для волосся.
9. Житній хліб - засіб від депресії.
10. Житнє борошно у виробництві хліба, на відміну від пшеничного, не проходить процесу ретельного помолу і зберігає в собі всі корисні властивості.