Мало хто на сьогоднішній день може уявити своє життя без хліба. Просто неможливо пройти повз смачного, ароматного свіжоспеченого продукту. Зараз на полицях магазинів можна знайти широке розмаїття всілякої випічки. У більшості випадків вся ця продукція виготовлена з додаванням хлібопекарських дріжджів.У такій продукції немає нічого поганого, але дріжджі - це відносно новий винахід, придуманий лише для того, щоб виробляти більшу кількість хліба за менший проміжок часу. Якщо звернутися до витоків хлібопечення, то можна з упевненістю сказати що раніше весь хліб випікався на заквасках і прекрасно обходився без дріжджів. Як відомо, щоб спекти смачний, якісний і по-справжньому правильний хліб, потрібно багато часу, а пекар повинен був бути справжнім майстром своєї справи.
Саме такі майстри працюють в компанії "RIGA ХЛІБ", проносячи крізь десятиліття традиції і секрети приготування справжнього заварного латвійського хліба, смак якого знайомий всім і кожному. Саме словосполучення "RIGA ХЛІБ" у більшості людей асоціюється з неймовірно смачним житнім хлібом, з легким ароматом кмину.
Сьогодні зовсім не обов'язково їхати до Латвії, щоб спробувати справжній заварний хліб. На підприємстві " RIGA ХЛІБ ", зусиллями латвійських майстрів дбайливо відтворена технологія виробництво справжнього бездріжджового хліба на заквасці. Що ж такого особливого в цьому хлібі?
Все починається з приготування борошняних заварок. Для цього використовуються осикові діжки, в яких, згідно з унікальними рецептурами, оцукровується заварене борошно. Осика використовується для надання заквасці особливого смаку і аромату. Після того, як заварки вистоять належний час, в них додають кисле тісто і починається процес сквашування заварки. Всі ці процеси проходять під постійним контролем технологів і вже через 12 годин закваска готова для замішування тіста.
Замішане тісто залишають на тривалий час для дозрівання. Далі тісто формують, надаючи буханцю остаточну форму, обвалюють у висівках і залишають для проходження стадії остаточного бродіння. Після цього буханець обережно і дбайливо, за допомогою дерев'яних лопаток відправляють до печі. Для випічки такого хліба в Чернігові побудована спеціальна піч, без якої отримати такий хліб просто неможливо.
Після випічки хліба змащують крохмальним клейстером, щоб надати буханцю красивий глянець і зберегти його на тривалий час. Всі процеси приготування виробляються вручну, що робить кожну буханку унікальною і по-справжньому домашньою.
Асортимент хлібів не обмежується лише класичними сортами заварного хліба. Любителі солодкого віддадуть перевагу хліб з додаванням смаженого фундука і сухофруктів, шанувальники здорового способу життя оцінять хліба з додаванням насіння або моркви, а хтось буде назавжди полонений ароматом хліба з цибулею.
Найголовніше, що об'єднує всі ці хліба - це поєднання неперевершеної якості, що відповідає всім сучасним вимогам безпеки, і багатовікових традицій, які дозволяють насолодитися смаком і ароматом справжнього латвійського хліба.